Actualități | Articole | Linkuri |   Digiretus.huDigiretus.com| RSS
Idee pentru PS|2015.10.25.
Photoshop Video|2015.08.16.
Idee pentru PS|2015.08.09.
Idee pentru PS|2015.07.09.
Photoshop Video|2015.03.28.

Efectul combinat al culorilor II. în Photoshop

nivel: ușor


Următorul nostru exemplu, arată că ”și iarna se coc fructele”.


Desaturare de contururi (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să facem să dispară consecințele unui contrast exagerat în Photoshop


Ten „ars de soare” în Photoshop

nivel: avansat


Abonament software la solar.


O fotografie color decolorată în Photoshop

nivel: ușor


Vom îmbătrâni cu decenii o imagine color.


Culori film (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să redăm culoarea filmelor negativ în Photoshop

 
 
 
 
 
Căutare pe paginăSofware gratuite|2006.12.11.

Noiseware Community Edition

 


Să „liniștim” fotografiile noastre cu unul dintre cele mai bune softvere gratuite de filtrare a zgomotului.


 
   

Idee pentru PS: Filigran în Photoshop

Versiunea: Adobe Photoshop 7.0, CS, CS2, CS3, CS4, CS5, CS6


nivel: foarte ușor

În cazul fotografiilor încărcate pe internet este o chestiune importantă cum protejăm fotografiile împotriva unei utilizări ilegale. Desigur nu trebuie să presupunem că există neapărat intenții rele, dar în anumite situații merită să luăm unele măsuri de prevenție pentru ca imaginea noastră să nu fie utilizată de alții. Cea mai simplă soluție este așezarea unui filigran pe imagine, care va conține emblema noastră sau numele nostru, numele firmei noastre. Cu ajutorul sfatului nostru vom așeza în colțul imaginii un text simplu.

Versiune printare

Filigran în Photoshop

Deschideti imaginea în care doriti sa asezati un filigran! Asta desigur este cel mai simplu cu comanda File/Open.

Filigran în Photoshop

În exemplul nostru vom aseza pe imagine o inscriptie proprie, pentru care solutia cea mai simpla este oferita de optiunea Type Tool de pe paleta de instrumente din stânga. Puteti activa comanda cu apasara tastei T. Astfel puteti aseza o inscriptie pe o imagine.

Filigran în Photoshop

Pe partea superioara a ferestrei imaginii veti vedea setarile instrumentului. Aici puteti seta – pe urmatoarea imagine – în ordine tipul fontului, modificarile tipului de font (semibold, bold, etc.), marimea fontului, calitatea, adica modul de netezire a fontului.

Filigran în Photoshop

Pe imagine nu vor fi vizibile alte posibiltati de setare: alinierea textului, culoarea fontului.

Tipul fontului poate fi ales dupa plac, iar ca si marime merita sa alegeti o valoare nu prea mare, iar culoarea trebuie aleasa asa încât acesta sa fie bine vizibil pe culorile imaginii, dar nu distruge efectul de culori. În cazul unor nuante mai închise se alege de exemplu o inscriptie de culoare alba, iar în cazul nuantelor deschise se recomanda o inscriptie de culoare mai închisa. Culoarea se poate alege prin dublu click în câmpul de culori.

Prima data trebuie sa decideti locul unde doriti sa asezati pe imagine inscriptia. Acesta trebuie sa fie o portiune unde poate fi citit mai usor, de exemplu pe un fond alb, dar acesta trebuie sa atinga neaparat detaliile mai importante ale imaginii, astfel inscriptia nu va putea fi taiata cu usurinta de pe imagine.

Deci prin alegerea comenzii Type Toolt faceti click pe acea portiune a imaginii, unde doriti sa asezati inscriptia, si tastati pur si simplu textul dorit. Aici puteti folosi programul ca si un simplu editor de text. Daca situarea inscriptiei nu este corespunzatoare, alegeti comanda Move Tool (tasta V), si cu ajutorul mousului puteti trage oriunde pe imagine textul. Pentru miscarea usoara a textului folositi tasta sageata.

Filigran în Photoshop

Prin click pe paleta Layers din partea dreapta veti vedea ca inscriptia a fost asezata pe un nou strat. Acesta poate fi modificat la fel de simplu ca si un strat traditional. În cazul nostru putin reducând culoarea, îl puteti contopi în imagine. Pentru acesta trebuie redus valoarea Opacity. Astfel inscriptia va deveni mai transparent, mai putin dominant, nu va schimba efectul de ansamblu a imaginii, dar va purta semnelor proprietarului imaginii. Alegeti dupa plac valoarea Opacity! Noi am ales valoarea de 50%.

Filigran în Photoshop

Dupa ce ati terminat operatie, cu comanda Layer/Flatten Image sau Layer/Merge Down puteti uni cele doua straturi si în final cu oricare dintre comenzile File/Save...Save as...Save for web puteti salva imaginea.

Filigran în Photoshop

Articole Photoshop asemãnãtoare

Îndepartarea portiunii deranjante din imagine (Retusarea cu Instrumentul Clonare)
Ramura, cablu electric, sau soacra care nu are loc acolo si dreanjeaza ansamblul fotografiei? Nici o problema…
Removing unwanted elements from pictures II in Photoshop
We're planting grass in place of a pavement
Removing unwanted elements from pictures III in Photoshop
Yet again, those silly wires hanging in your picture.

Removing dates from your photos in Photoshop
Date stamp in the picture? How can it be?!

Mai multe articole Photoshop

 

 

 

Impressum|Médiaajánlat

©nEtural webdesign 2005.
Toate drepturile de autor și orice alte drepturi de proprietate intelectuală din toate textele, imaginile sau alte materiale de pe acest website sunt proprietatea proprietarului aceste pagine. Nu este permisă reproducerea niciunei părți a acestui website fără consimtământul proprietarului.