Actualități | Articole | Linkuri |   Digiretus.huDigiretus.com| RSS
Idee pentru PS|2015.10.25.
Photoshop Video|2015.08.16.
Idee pentru PS|2015.08.09.
Idee pentru PS|2015.07.09.
Photoshop Video|2015.03.28.

Efectul combinat al culorilor II. în Photoshop

nivel: ușor


Următorul nostru exemplu, arată că ”și iarna se coc fructele”.


Desaturare de contururi (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să facem să dispară consecințele unui contrast exagerat în Photoshop


Ten „ars de soare” în Photoshop

nivel: avansat


Abonament software la solar.


O fotografie color decolorată în Photoshop

nivel: ușor


Vom îmbătrâni cu decenii o imagine color.


Culori film (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să redăm culoarea filmelor negativ în Photoshop

 
 
 
 
 
Căutare pe paginăIdee penrtu PS|2014.05.04.

Spălarea fondului în Photoshop

nivel: avansat


Plastic, marmură artificială, adâncime- claritate artificială...


 
   

Idee pentru PS: Film negativ (color) în Photoshop

Versiunea:


nivel: ușor

Amintirile vechi ale familiei adeseori se odihnesc pe câteva negative de mult uitate. În cazul în care ne hotărâm până la urmă și le scanăm, cu un ultim pas putem recăpăta culorile originale. Nu este așa de ușor cum pare la prima vedere.

Versiune printare

Photoshop - Film negativ (color)


Photoshop - Film negativ (color)

1. Alegem o fotografie!
Avem scanată porțiunea negativului, pe care vrem să-l vedem pe monitorul nostru în culorile originale. Primul gând este va fi de de ajuns numai comanda Invert din Photoshop, adică schimbarea culorilor pe dos. Din păcate avem nevoie de mult mai mult.

Photoshop - Film negativ (color)

2. Paletă nouă
În versiunile Photoshop mai noi avem o paletă nouă pentru configurarea reglărilor cu numele Adjustments. În cazul în care nu se vede pe monitor poți accesa fereastra de comandă cu Window/Adjustments.

Dintre opțiuni avem nevoie de două, adică două instrumente de corecție.Din rândul de jos Invert mai sus amintit, Iar din cel de sus iconul Levels (Nivele).

Cei care folosesc o versiune mai veche pot accesa comenzile Invert și Levels cu al patrulea icon din dreapta pe paleta Layers (Create New Fill os Adjustment Layer).


Photoshop - Film negativ (color)

3. Conversia culorilor
În primul rând folosește opțiunea Invert, care face posibilă conversia culorilor. Se poate vedea problema noastră, nu am primit nimic înapoi din culorile naturale. Avem o fațadă albăstruie cu un contrast slab.

Să lăsăm pe moment culorile așa cum sunt și să trecem la secția Levels, unde putem corecta greșelile. Cu săgeata aflată la colțul din stânga jos te poți întoarce pagina anterioara.Photoshop - Film negativ (color)

4. Cel mai luminos și cel mai întunecat
Dacă ai ales comanda Levels, primești o nouă fereastră de comandă pentru reglarea nivelelor de luminozitate. De aici avem nevoie numai de cel două pipete aflate pe marginea din stânga. Pentru început o alegem pe cea de sus, care va determina punctul cel mai întunecat(negru) din fotografie. Cu aceasta poți regla software-ul la punctul absolut negru, restul va regla automat după acesta. Aici punctul negru ar trebuie să fie undeva la crengile copacului (nu albastru), facem clic pe acesta.

În pasul următor alegem pipeta de jos, care este responsabilă pentru alegerea punctului cel mai luminos. Culorile florilor de cireșe sunt de obicei albe, facem un clic pe un punct de aici.

Când ai terminat, poți ieși cu săgeata aflat la colțul din stânga jos.Photoshop - Film negativ (color)

5. Reglabile
Chiar dacă am terminat corecția în mare și am ieșit din toate ferestrele de comandă, reglările se pot modifica ulterior. Pe paleta Layers- peste stratul original- se află două straturi noi. Unul conține reglările făcute în Invert, celălalt cele făcute în Levels. În cazul în care vrem să modificăm ceva în opțiunile Levels, facem dublu clic pe iconul stratului și ferestra de comandă va apărea. Poți regla celor două nivele, dacă modifici valoarea la Opacity(opacitate)- însă poate deregla culorile.

Poți adăuga nivele de corecție noi, dacă faci clic pe oricare icon din paleta Adjustments. Te poți juca cu culori cu ajutorul Vibrance sau Selective Color. Ulterior se pot modifica separat și acestea ca celelalte nivele.Photoshop - Film negativ (color)

6. Culorile originale
Am reușit să recuperăm culorile originale a negativului, poți salva acum. Pe exemplul de sus ne-am jucat încă un pic și cu creșterea intensității culorilor. Am făcut un strat nou cu iconul Vibrance. Fii atent, Photoshop-ul o să-ți prezinte pentru salvare în primul rănd varianta proprie, în acest caz când ai terminat cu toate straturile, merită să unești straturile. După asta nu mai poți regla corecțiile separat, dar dacă salvezi PSD, toate straturile, inclusiv cele reglate pot fii editate la următoarea modificare.

More Photoshop Tutorials

 

 

 

Impressum|Médiaajánlat

©nEtural webdesign 2005.
Toate drepturile de autor și orice alte drepturi de proprietate intelectuală din toate textele, imaginile sau alte materiale de pe acest website sunt proprietatea proprietarului aceste pagine. Nu este permisă reproducerea niciunei părți a acestui website fără consimtământul proprietarului.