Actualități | Articole | Linkuri |   Digiretus.huDigiretus.com| RSS
Idee pentru PS|2015.10.25.
Photoshop Video|2015.08.16.
Idee pentru PS|2015.08.09.
Idee pentru PS|2015.07.09.
Photoshop Video|2015.03.28.

Efectul combinat al culorilor II. în Photoshop

nivel: ușor


Următorul nostru exemplu, arată că ”și iarna se coc fructele”.


Desaturare de contururi (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să facem să dispară consecințele unui contrast exagerat în Photoshop


Ten „ars de soare” în Photoshop

nivel: avansat


Abonament software la solar.


O fotografie color decolorată în Photoshop

nivel: ușor


Vom îmbătrâni cu decenii o imagine color.


Culori film (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să redăm culoarea filmelor negativ în Photoshop

 
 
 
 
 
Căutare pe paginăPhotoshop Video|2014.02.16.

Alb-negru I. (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum putem transforma o imagine în alb-negru în Photoshop


 
   

Idee pentru PS: Îndepărtarea porțiunii deranjante din imagine (Retușarea cu Instrumentul Clonare)

Versiunea:


nivel: usor

În lumea fotografiei este o dispută continuă despre limitele modificărilor executate pe o fotografie. Îndepărtarea oricărei porțiuni „deranjante” este în afara granițelor editării normale, fiindcă pune la îndoială autenticitatea fotografiei. Noi o să lăsăm discuția despre acest topic la conștiința cititorilor. Articolul următor însă încearcă fără mustrări de conștiință să ajute la problema îndepărtării unei porțiuni care nu are loc pe fotografie și este foarte deranjant..

Versiune printare

Idee pentru Photoshop - Îndepărtarea porţiunii deranjante din imagine ( Retuşarea cu Instrumentul Clonare)


Idee pentru Photoshop - Îndepărtarea porţiunii deranjante din imagine ( Retuşarea cu Instrumentul Clonare)

Să  începem cu un exemplu simplu! Vrem să îndepărtăm de pe această fotografie cablul negru, care intersectează partea de sus a imaginii.

Idee pentru Photoshop - Îndepărtarea porţiunii deranjante din imagine ( Retuşarea cu Instrumentul Clonare)Pentru îndepărtarea porţiunii deranjante instrumentul de bază este Clone Stamp Tool (butonul S), adică Instrumentul  Clonare. Funcţia de bază a instrumentului este următoarea: „pictează” aceeaşi imagine sau o parte din imagine  peste altă parte a aceleaşi imagini. Este evident, că se va folosi o pensulă. Înainte de folosire este indicat să alegi mărimea şi tipul pensulei. În exemplul nostru pentru îndepărtarea cablului este de ajuns o pensulă mai mică, dar pentru cei avansaţi în acestă metodă este indicat folosirea pensulei cu margine moale. Deobicei alegerea acesteia se face în funcţie de tema fotografiei, nu ţine de practică. În cazul nostru pensula are margine moale.

Idee pentru Photoshop - Îndepărtarea porţiunii deranjante din imagine ( Retuşarea cu Instrumentul Clonare)La Photoshop versiunea 7.0 instrumentul Healing Brush Tool (butonul J), cum ne arată şi numele lui, este o pensulă a cărei funcţie este asemănătore cu a Instrumentului Clonare, cu diferenţa, că foloseşte numai structura mostrei luate din altă parte a fotografiei, copiază  numai  mostra, valorile de luminozitate şi de culoare nu. Aceste valori calculează din ambianţă. Cu acest instrument vom face cunoştinţă într-un articol următor.

Să ne întorcem la Clone Stamp Tool!

Luarea mostrei este foarte uşoară. Caută o porţiune în imagine, care, copiat în locul porţiunii deranjante va avea un efect ca şi cum acest defect nici nu ar fi existat. Este evident în cazul cablului nostru, această porţiune este cerul (dedesubt sau deasupra) şi de aici trebuie luat o mostră.

Apasă şi ţine apăsat butonul ALT. Indicatorul cursorului se va transforma într-un cerc indicator. Poziţionează cursorul deasupra porţiunii din care doreşti să copiezi! Cu butonul apăsat încă apasă pe porţiunea dorită! Locul unde ai apăsat o să fie punctul de începere a porţiunii pe care vrem să-l copiem. Acum lasă butonul Alt şi apasă pe porţiunea deranjantă (în cazul nostru pe cablu). În locul lui se va copia porţiunea mostră. Acum pictează porţiunea, care vrei să dispară!

(Înainte de a începe asigură-te, că opţiunea Aligned  (ajustare) în fereastra opţiunilor  Clone Stamp Tool  să fie marcat! În cazul în care aceasta nu este, atunci în timpul pictării, dacă nu mai este apăsat butonul Alt- se mai întâmplă- atunci la continuare copierea se va începe din acelaşi punct pe care l-ai marcat cu Alt. Atunci cănd marcarea s-a făcut, se va ţine întotdeauna distanţă constantă dintre porţiunea copiată şi pe care îl copiază. Zona copiată este marcată cu un simbol +. Programul de aici aduce mostra. Clonarea în cazul cerului se va face cu metoda amintită ulterior.


Idee pentru Photoshop - Îndepărtarea porţiunii deranjante din imagine ( Retuşarea cu Instrumentul Clonare)

În timp ce pictezi ai grijă cu culorile cerului şi a norilor. Nu copia cer albastru pe nori, daccă totuşi ai copiat maschiază, să fie căt mai naturală diferenţa de culoare! Opreşte-te cu clonarea, dacă vrei, continuă cu mostre aduse din alte părţi a imaginii. Pentru clonare chiar este indicat acest lucru. Rezultatatul este mai natural, dacă se copiază porţiuni mai mici şi se aduc din părţi diferite.În cazul acesta porţiunile considerate gata făcute, pot fii repictate cu mostre din alte părţi folosind valori Opacity  ( Transparenţă) mai mici. Esenţialul este ca după acţiunile tale rezultatul să fie cât mai natural. Ca şi cum porţiunea deranjantă nici nu ar fi fost acolo.

Idee pentru Photoshop - Îndepărtarea porţiunii deranjante din imagine ( Retuşarea cu Instrumentul Clonare)

Related Photoshop Tutorials

Removing unwanted elements from pictures II. (english)

Removing unwanted elements from pictures (Photoshop Elements - english) 

 

Impressum|Médiaajánlat

©nEtural webdesign 2005.
Toate drepturile de autor și orice alte drepturi de proprietate intelectuală din toate textele, imaginile sau alte materiale de pe acest website sunt proprietatea proprietarului aceste pagine. Nu este permisă reproducerea niciunei părți a acestui website fără consimtământul proprietarului.