Actualități | Articole | Linkuri |   Digiretus.huDigiretus.com| RSS
Idee pentru PS|2015.10.25.
Photoshop Video|2015.08.16.
Idee pentru PS|2015.08.09.
Idee pentru PS|2015.07.09.
Photoshop Video|2015.03.28.

Efectul combinat al culorilor II. în Photoshop

nivel: ușor


Următorul nostru exemplu, arată că ”și iarna se coc fructele”.


Desaturare de contururi (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să facem să dispară consecințele unui contrast exagerat în Photoshop


Ten „ars de soare” în Photoshop

nivel: avansat


Abonament software la solar.


O fotografie color decolorată în Photoshop

nivel: ușor


Vom îmbătrâni cu decenii o imagine color.


Culori film (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să redăm culoarea filmelor negativ în Photoshop

 
 
 
 
 
Căutare pe paginăIdee penrtu PS|2007.01.08.

Îmbunătățirea clarității II.

nivel: avansat


Modurile de bază în îmbunătățirea clarității(ex.Unsharp Mask) nu fac diferență între faptul că elementul îmbunătățit este imagine sau zgomot, așadar cel din urmă apare și el destul de deranjant. Noi încercăm să ajungem la un nivel, unde programul îmbunătățește claritatea numai la porțiunile esențiale.


 
   

Idee pentru PS: Corectarea balansului de alb

Versiunea:


nivel: avansat

Câte un aparat digital foto are probleme cu reglarea corectă la așa numitul balans de alb. Se mai întâmplă, și noi avem probleme cu asta, pur și simplu uităm sau din neatenție aplicăm o configurare greșită. Rezultatul: peretele alb e galben-albastru-mov, dar nicidecum nu coincide cu realitatea și o ceață stranie, colorată se pune pe întreaga fotografie. Prezentăm în următoarele o metodă, cum să primim înapoi culorile noastre originale sau cele mai apropiate de ele.

Versiune printare

Idee pentru Photoshop - Corectarea balansului de alb


Idee pentru Photoshop - Corectarea balansului de alb

Această fotografie nu ar trebui să strălucească în culori aşa verzui. Încercăm să-l corectăm, aplicându-i o mască pe straturi Levels.

Idee pentru Photoshop - Corectarea balansului de albPoţi aplica apăsând pe iconul marcat în colţul din stânga pe paleta Layers. Din meniul apărut alege Levels!

 

 


 

 

Idee pentru Photoshop - Corectarea balansului de alb Apare fereastra Levels. Cu ajutorul celor trei iconuri în formă de pipetă putem marca puncte de referinţă pentru Photoshop, care parte a fotografiei să fie luat ca nuanţă corespunzătoare a pipetei alese. În ordine(din stânga spre dreapta) cele trei pipete servesc pentru determinarea tonurilor înalte, medii, şi a celor ultraluminoase. Cu cel din mijloc putem regla cu precizie culorile deplasate, fiindcă celelalte două de pe margine servesc mai mult pentru reglarea luminozităţii. Mai simplu, cu pipeta din mijloc  apăsând pe orice punct din fotografie indici Photoshopul:„Acest punct să fie gri deschis(középszürke vazzeL)!” Din acest punct va fi considerat de program ca gri deschis, iar cu aceeaşi mâsură asta va deplasa şi celelalte culori.

Apasă  deci clic pe pipeta din mijloc, apoi pe un punct din fotografia corectabilă, care ar trebui să fie gri deschis. Se poate vedea, cum se schimbă şi celelalte culori în concordanţă cu aceasta. Poţi apăsa clic de mai multe ori liniştit, căutând punctul unde nuanţa de culoare a fotografiei se apropie de realitate; gri este gri, albul alb, etc. În exemplul nostru este undeva la locul marcat:

Idee pentru Photoshop - Corectarea balansului de alb

În cazul în care nu este pe poză nici un punct de referinţă de gri deschis, putem încerca folosirea celor două pipete din margine. În orice caz cu pipeta închisă la culoare să marcăm partea cea mai închisă, iar cu cea luminoasă zona cea mai luminoasă. Folosirea acestora poate să împingă în afara colurilor şi condiţiile luminii (luminozitate, contrast).

Notă: Înainte de a acţiona merită (dacă fotografia noastră nu este prea mică) să alegem din uneltele de pe paletă pipeta(butonul I)şi din opţiunile de mai sus să ridicăm valorea Sample Size mai sus, de ex. pe 3 by 3 average. Aşa pipeta nu consideră numai un singur pixel, ci o zonă de 3×3 pixeli sau 5×5 pixeli, dacă-l reglăm mai sus.  Se poate întîmpla în cazul unui punct de referinţă a pixelului nostru, ca acesta să conţină informaţie de zgomot de fond, aşa că nu poate să reproducă culorile reale.

În cazul în care fotografia s-a reglat în culorile preferate de noi, apăsăm un OK în fereastra Layers, apoi trecem la ferestra Layers pe dreapta. Cu rezultatul acţiunii tale, se poate că „ai împins”  luminozitea în afara culorilor.
Idee pentru Photoshop - Corectarea balansului de albPe paleta Layers poţi vedea două nivele: stratul pozei originale şi deasupra stratul mascat Levels.În Photoshop, să nu fie considerat schimbările luminii, să fie marcat nivelul Level 1 şi schimbă modul efectului comun Color în Normal. Numai schimbările în culori se pot vedea aşa, pe fotografie sub nivelul Levels, condiţiile luminozităţii pe fotografie nu se schimbă. Cu Layer/Flatten poţi unii cele două straturi şi suntem gata.Transformarea:

Idee pentru Photoshop - Corectarea balansului de alb

Related free photoshop tutorials

Corectarea balansului de alb II.(english)
Corectarea balansului de alb III.
(english)

 

 

 

Impressum|Médiaajánlat

©nEtural webdesign 2005.
Toate drepturile de autor și orice alte drepturi de proprietate intelectuală din toate textele, imaginile sau alte materiale de pe acest website sunt proprietatea proprietarului aceste pagine. Nu este permisă reproducerea niciunei părți a acestui website fără consimtământul proprietarului.