Actualități | Articole | Linkuri |   Digiretus.huDigiretus.com| RSS
Idee pentru PS|2015.10.25.
Photoshop Video|2015.08.16.
Idee pentru PS|2015.08.09.
Idee pentru PS|2015.07.09.
Photoshop Video|2015.03.28.

Efectul combinat al culorilor II. în Photoshop

nivel: ușor


Următorul nostru exemplu, arată că ”și iarna se coc fructele”.


Desaturare de contururi (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să facem să dispară consecințele unui contrast exagerat în Photoshop


Ten „ars de soare” în Photoshop

nivel: avansat


Abonament software la solar.


O fotografie color decolorată în Photoshop

nivel: ușor


Vom îmbătrâni cu decenii o imagine color.


Culori film (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să redăm culoarea filmelor negativ în Photoshop

 
 
 
 
 
Căutare pe paginăIdee penrtu PS|2014.07.10.

Efectul ochi de pește în Photoshop

nivel: ușor


Distorsionare puternică, efect ochi de pește asemănător obiectivului.


 
   

Idee pentru PS: Îmbunătățirea clarității I.

Versiunea:


nivel: foarte ușor

Am făcut cea mai bună „fotografie din natură” a vieții noastre despre animalul preferat al casei, dar rezultatul final pare neclar și ușor șters. I-ar prinde bine o îmbunătățire profundă. Ce să facă utilizatorul începător, dacă acum vede pentru prima oară un program de editare a imaginilor? Nu trebuie să dispere, aici sunt câteva idei bune, care o să-i prindă bine și mai târziu

Versiune printare

Photoshop, Elements, ACDSee - Idei în retușarea fotografiilor digitale - Digiretus.ro - Îmbunătățirea clarității I.

 


După ce s-a deschis programul Photoshop poți accesa fotografia făcută cu ajutorul meniului File/Open din locul unde l-ai copiat.

Idei gratuite Photoshop - Îmbunătățirea clarității I. - Picture01Dacă fotografia a apărut pe fișa de lucru a programului, poți ajusta după preferință dimensiunile mărimii. Poți găsi pe fișa de lucru la dreapta sus o minifereastră cu fișierele Navigator și Info Aici la ferestra Navigator se pot ajusta dimensiunile mărimii. Ajustând la 100% poți vedea fotografia în mărimea totală. Această ajustare nu scade sau mărește dimensiunea reală a fotografiei, numai în program îl poți vedea așa. Este indicat să fie mărit la 100%(chiar dacă nu încape toată pe ecran), fiindcă numai așa poți vedea cu precizie efectele îmbunătățirii.

Idei gratuite Photoshop - Îmbunătățirea clarității I. - Picture02Pentru îmbunătățirea clarității ai la îndemână mai mulți Filteri(filtre). Poți să-i găsești în meniul principal în submeniul File/Filter/Sharpen. În verziunea Photoshop(v7.01) utilizat de mine se pot alege din patru tipuri de filtre după nume : Sharpen, Sharpen Edges, Sharpen More și Unsharp Mask. Din acestea primele trei îmbunătățesc claritatea în măsura determinată, așa că este folositor practic numai atunci, când vrei să termini cu îmbunătățirea clarității fotografiei în câteva secunde.
Cel mai bun rezultat îl putem obține cu ajutorul filtrului cu o varietate relativ ajustabilă Unsharp Mask, așa că ne vom ocupa cu acesta mai în detaliu. Numai în câteva cuvinte despre celelate feluri de îmbunătățire a clarității: cu alegera opțiunii Sharpen din meniu se va produce o îmbunătățire a clarității automatică mai blândă. Dacă alegi opțiunea Sharpen Edges numai marginile mai fine se vor îmbunătății. Cu opțiunea Sharpen More fotografia se poate îmbunătății în mai mare măsură.


Să ne întoarcem la efectul Unsharp Mask! Apăsând un clic pe nume apare o mică fereastră la dreapta sus, în care primești o vedere prealabilă a fotografiei și poți verifica proporțiile îmbunătățirii. Reglează dimensiunea fotografiei la 100% ca să-l vezi în mărimea totală! Verifică dacă în dreapta sus pătratul Preview este marcat! De obicei este. Poți vedea procedura de îmbunătățire și pe imaginea principală de lângă fereatră.


Idei gratuite Photoshop - Îmbunătățirea clarității I. - Picture03


Jos poți vedea trei (cursori). Cu Amount poți ajusta scara clarității într-e 0-500%. Cu valoarea Radius poți regla cu ce grosime să aplice programul îmbunătățirea clarității în comparație cu marginile sesizate. La valoare mică programul aplică la detaliile minuscule, mai fine, la valori mari dealungul marginilor mai groase. Valoarea poate să fie între 0-250 pixeli. Cu cursorul Threshold putem regla valoarea limită la care programul observă teritoriul care necesită îmbunătățire. Valoarea poate să fie între 0-255 pixeli. În cazul valorii 0 programul aplică reglările la toate teritoriile considerate margini, cu cât mai mare este valoarea în atât mai puține locuri se vor vedea efectele îmbunătățirii. Sună puțin a chineză pentru început, dar acesta nu trebuie învățat cuvânt cu cuvânt. Să încercăm cu curaj, și după o vreme o să știm ce valoarea să modificăm!

Să luăm un exemplu! Ai încărcat poza preferatului și ai deschis fereastra Unsharp Mask. Se vede bine pe fotografie, că blana ei apare în detalii subtile, fine. Vrei să scoți mai mult în evidență aceste detalii. Reglează valoarea Amount la 500%, ca să se vadă îmbunătățirea clarității în toată proporția. De aici rectificăm efectul pe măsură. Cursorul de jos Threshold să rămână la 0, ca programul să aplice îmbunătățirile peste tot. Acum încearcă cu valoarea Radius! Dacă tragi mai în sus cursorul, poți vedea proporția îmbunătățirii clarității. Fiindcă poza ta conține detalii foarte fine, la valori prea mari fotografia cade "în bucăți". Margini ireal de aspre, iar la cele mai mari valori apare un constrast apsru. Avem nevoie numai să evidențiem marginile fine, dar pe lânga aceasta să rămână naturalețea fotografiei. În cazul exemplului la nivelul fin de 0,3 Radius am găsit valoarea încă optimă pentru ochi. Valorea 0,4 este puțin exagerat. Este adevărat, la pozele cu detalii multe, în cazul Amount 500%, Radius 0,3, dar mai bine 0,2 dă rezultate mai frumoase. În acest caz pot să rămâi la 0,3, dar să modifici valoarea Amount la apr.300%, și valoarea Threshold la 2, fiindcă marginile supărătoare, prea luminoase, par jenante pe poză și la 0,3 Radius. Această reglare poate fie potrivită pentru fotografia unui animal cu blană, sau pentru un peisaj cam în toate ocaziile. La detalii mai fine o reglare de 0,2 Radius și 400-500 Amount pot da rezultate mai frumoase. Aici 0,3 Radius nu este încă jenant datorită efectului argintiu al blanei pisicii. Valoarea Threshold ține-l jos, nu este problemă nici dacă rămâne la 0 și nu-l atingi.
Trebiue să fim atenți, fiindcă îmbunătățirile clarității detaliilor accentuază nu numai caracteristicile blanei, dar amplifică zgomotele de fond și impuritățile minuscule de pe fotografie. Parola: NUMAI UȘOR!


În cazul în care fotografia nu este destul de detaliată - de exemplu o fotogragfie despre o clădire, sau al siluetei unei persoane, unde nu vrei să arăți clădirea sau alte caracteritici a temei - merită să reglezi valoarea Radius la 1, iar valorea Amount sâ rămână scăzut la apr. 50-100%. În felul acesta marginile relativ groase, conturul o să intre sub îmbunătățire și detaliile fine mai puțin, precum nici zgomotele de fond.

În următoarea lecție de îmbunătățire a clarității poți să faci cunoștință cu procedee mult mai complicate și mai sofisticate. Până atunci distracție plăcută cu efectul Unsharp Mask.

Înainte / După
Idei gratuite Photoshop - Îmbunătățirea clarității I. - Picture04

Articole Photoshop asemănătoare

Îmbunătățirea clarității II.
Modurile de bază în îmbunătățirea clarității(ex.Unsharp Mask) nu fac diferență între faptul că elementul îmbunătățit este imagine sau zgomot, așadar cel din urmă apare și el destul de deranjant. Noi încercăm să ajungem la un nivel, unde programul îmbunătățește claritatea numai la porțiunile esențiale.
Clarificare III. în Photoshop
De această dată vom prezenta o metodă de clarificare utilizată mai rar, și desigur cu ce altceva decât o fotografie despre pisică.
Clarificare IV. în Photoshop
Mania noastră în ce privește clarificarea nu s-a terminat. Ne ocupăm de acest subiect deja a patra oară.
Sharpening V. in Photoshop (digiretus.com)
The only thing that matters-the Lab channel.
Sharpening VI. in Photoshop (digiretus.com)
Custom sharpening to emphasize finer details.
Sharpening VII. in Photoshop (digiretus.com)
We now put the “smart” Photoshop sharpening filter to the test.

Selective sharpening in Photoshop (digiretus.com)
After perspective correction, a slight adjustment on one half of a picture

Mai multe articole Photoshop


 

 

Impressum|Médiaajánlat

©nEtural webdesign 2005.
Toate drepturile de autor și orice alte drepturi de proprietate intelectuală din toate textele, imaginile sau alte materiale de pe acest website sunt proprietatea proprietarului aceste pagine. Nu este permisă reproducerea niciunei părți a acestui website fără consimtământul proprietarului.