Actualități | Articole | Linkuri |   Digiretus.huDigiretus.com| RSS
Idee pentru PS|2015.10.25.
Photoshop Video|2015.08.16.
Idee pentru PS|2015.08.09.
Idee pentru PS|2015.07.09.
Photoshop Video|2015.03.28.

Efectul combinat al culorilor II. în Photoshop

nivel: ușor


Următorul nostru exemplu, arată că ”și iarna se coc fructele”.


Desaturare de contururi (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să facem să dispară consecințele unui contrast exagerat în Photoshop


Ten „ars de soare” în Photoshop

nivel: avansat


Abonament software la solar.


O fotografie color decolorată în Photoshop

nivel: ușor


Vom îmbătrâni cu decenii o imagine color.


Culori film (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să redăm culoarea filmelor negativ în Photoshop

 
 
 
 
 
Căutare pe paginăIdee penrtu PS|2013.08.25.

Dedurizare (Soft Focus) în Photoshop

nivel: ușor


Încercăm să imităm un filtru de dedurizare cu o metodă foarte simplă.


 
   

Idee pentru PS: Îndepărtarea efectului ochi roșii I.

Versiunea:


nivel: ușor

Pe porteretele făcute de tine din ochii subiectului tău câteodată radiază o lumină roșie extraterestrială? Mai ales proprietarii aparatelor mici, compacte cu blițul încadrat „suferă” din cauza acestor simptome. Pentru rezolvarea problemei avem la îndemână nenumerate softuri cu acest scop, chiar de multe ori fabricantul atașează la aparat un astfel de program. Unele sunt eficiente, altele nu. Cauza nereușitei deobicei este faptul că, programul încearcă să decidă singur modul de eliminare a efectului ochi roșii. Efectul deobicei dispare, dar și așa rezultatul pare încă (ne) inatural. În Photoshop nu există îndepărtare automatică a efectului ochi roșii, dar cu puțină creativitate putem obține rezultate mai bune decât un softver automatic. Numărul procedeelor de eliminare este foarte mare. Din acestea prezentăm una ușoară.

Versiune printare

Photoshop, Elements, ACDSee - Idei în retușarea fotografiilor digitale - Digiretus.ro - Îndepărtarea efectului ochi roșii I.

Deschide fotgrafia care vrei să-l editezi!

În cazul acesta să ne concentrăm numai la ochi roșii!

Idei gratuite Photoshop - Îndepărtarea efectului ochi roșii I. - Picture01În fereastra Navigator aflat în colțul dreapta sus reglează vederea fotografiei la 200-300%. Cu cât e mai mare cu atît e mai bine. Ideea este, ca ochiul(ochii) roșii să umple fișa de lucru. De a ccea avem nevoie de mărire, ca să poți lucra mai cu precizie.
Idei gratuite Photoshop - Îndepărtarea efectului ochi roșii I. - Picture02Sponge Toll(Burete)o să devină un bun prieten la editarea multor fotografii, și pe care-l poți găsi pe șirul de unelte din partea stângă. Poți accesa cel mai ușor apăsând tasta O. În cazul în care iconul din imagine nu este activ, ține cursorul apăsat pe icon (cu butonul din stânga apăsat) și apare o listă din care poți alege Sponge Tool.

 

 

 

 

Ai ales unealta, acum reglează-i proprietățile. La Photoshop 7 și la versiunile sale mai noi proprietățile uneltei îl poți găsi sus pe ecran, tocmai sub șirul de meniu principal. În versiunile precedente puteai alege opțiunile (Options) sau pensulele(Brushes). Pentru început alege din șirul de proprietăți o pensulă cu mărime potrivită. Sponge Tool cu aceste proprietăți și cu acest diametru va funcționa. Pentru ochi roșii este de ajuns o pensulă moale cu mărimea de 5-15 pixeli. Eu am ales cel cu diametrul de 9 pixeli. În orice fel diametrul să fie mai mic, decât teritoriul ochiului roșu! În fereastra proprietății Mode alege punctul Desaturate, adică vrem să decolorăm. Marcajul Flow ne asigură puterea uneltei, să fie acesta 100%.


Idei gratuite Photoshop - Îndepărtarea efectului ochi roșii I. - Picture03

Idei gratuite Photoshop - Îndepărtarea efectului ochi roșii I. - Picture04Acum cu pensula Sponge Tool cu clicuri mici pictează În interiorul ochiului și poți vedea, cum încet coloarea roșie se pălește. După ce ai pălit culoarea în ambele(bineînțeles, dacă numai unul se vede, atunci numai în unul:), privește atent fotografia, cât de natural pare pupila ochiului. La culoarea roșie mai închisă după pălire putem avea rezultat bun, dar în cazul ochiului luminat, "suprablițat", rezultatul încă mai necesită ajustări.

 

 

La mine ochiul din stânga este aproape bun, cel din dreapta, mai luminos, arată încă inatural.

Idei gratuite Photoshop - Îndepărtarea efectului ochi roșii I. - Picture05

Să mai lucrăm un pic pe ochi! Apasă clic în același loc, unde ai găsit Sponge Tool și ține cursorul acolo! Din opțiunile apărute apasă pe Burn Tool (unealtă de întunecare) !

Pe șirul de meniu a proprietăților de mai sus reglează dimensiunea pensulei(Brush), să fie ușor mai mică, decât dimensiunea pupilei. La mine 20-25 de pixeli a fost potrivită. Caracteristica Range reglează pe Midstone, cu acesta vrem să întunecăm tonurile de mijloc a fotografiei, valoarea Exposure să fie foarte joasă, ca să putem lucra cu finețe. La mine este 20%. Acum apăsând ușor clic în interiorul pupilei, întunecându-l ușor pâna la măsura optimă. Această măsură depinde de tine, în esență, ochiul să pară natural. De obicei nu este prea norocos întunecarea totală în negru. De cele mai multe ori apasă clic în mijlocul pupilei, acela să fie cel mai întunecat marginile pot să fie mai luminoase. Naturalețea este amplificată și de acesta. La această procedură numai simțul estetic dictează, și chiar așa poți obține rezultate mai bune, decât un program automat.

Suntem gata, iată rezultatul!

Înainte
Idei gratuite Photoshop - Îndepărtarea efectului ochi roșii I. - Picture06
După

Mai târziu o sâ prezentăm un procedeu similar, dar mai complicat pe această temă.

 

Articole Photoshop asemănătoare

Removing red eye effect II. in Photoshop (digiretus.com)
It is here again, and you can only trust in yourself and your software.
Removing red eye effect III. in Photoshop CS2 (digiretus.com)
This time with a Photoshop CS2 paint brush.

 

Mai multe articole Photoshop

 


 

Impressum|Médiaajánlat

©nEtural webdesign 2005.
Toate drepturile de autor și orice alte drepturi de proprietate intelectuală din toate textele, imaginile sau alte materiale de pe acest website sunt proprietatea proprietarului aceste pagine. Nu este permisă reproducerea niciunei părți a acestui website fără consimtământul proprietarului.