Actualități | Articole | Linkuri |   Digiretus.huDigiretus.com| RSS
Idee pentru PS|2015.10.25.
Photoshop Video|2015.08.16.
Idee pentru PS|2015.08.09.
Idee pentru PS|2015.07.09.
Photoshop Video|2015.03.28.

Efectul combinat al culorilor II. în Photoshop

nivel: ușor


Următorul nostru exemplu, arată că ”și iarna se coc fructele”.


Desaturare de contururi (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să facem să dispară consecințele unui contrast exagerat în Photoshop


Ten „ars de soare” în Photoshop

nivel: avansat


Abonament software la solar.


O fotografie color decolorată în Photoshop

nivel: ușor


Vom îmbătrâni cu decenii o imagine color.


Culori film (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să redăm culoarea filmelor negativ în Photoshop

 
 
 
 
 
Căutare pe paginăIdee penrtu PS|2006.11.02.

Alb-Negru în Photoshop

nivel: avansat


Cine își dorește puțin mai mult decît funcțiunea alb-negru a aparatului, aici va găsi adevărul...


 
   

Idee pentru PS: Ten „ars de soare” în Photoshop

Versiunea: Adobe Photoshop 7.0, CS, CS2, CS3, CS4, CS5, CS6


nivel: avansat

Anterior am vorbit deja despre retușarea micilor defecte ale tenului. Acum vom inversa procedeul, le vom evidenția! Putem să evidențiem mai puternic tenul, putem spune că, îl facem mai „ars de soare”cu ajutorul canalului de culoare albastru. Arată deosebit de bine această metodă, dacă ulterior transformăm imaginea în alb-negru. Deși subiectul portretului va fi îmbătrânit cu vreo zece ani, însă caracteristicile feței vor fi mult mai pronunțate, iar ridurile, mai adânci. Despre acest lucru afirmă poetul "o față grăitoare". Așadar, să inițiem povestea noastră de după-amiază!

Versiune printare

Ten "ars de soare" în Photoshop


Ten „ars de soare” în Photoshop

1. Încărcăm fotografia!
Scopul nostru este "bronzarea" feței, să-i dăm un aspect de „ bătut de soare”. Pentru acest lucru, dăm click mai întâi pe paleta canalelor de culori (Channels)!

Ten „ars de soare” în Photoshop

2. Toate la rândul lor!
La paleta de canale ne așteaptă trei pași simpli. Aceștia pot fi accelerați prin combinații de taste.

Prima dată trebuie să selectăm canalul de culoare albastru (Blue), pentru care putem folosi tastele Ctrl+3, sau să dăm click pe denumirea canalului. După aceasta, trebuie să copiem în clipboard conținutul canalului. Cu tastele Ctrl+A putem selecta întregul conținut, apoi cu tastele Ctrl+C se copiază în clipboard. La final, dăm click pe rândul RGB care conține toate canalele, apoi la sfârșit revenim la paleta Layers!

Ten „ars de soare” în Photoshop

3. Mixare-dozare
Dacă am copiat deja canalul albastru, să și-l inserăm undeva. La paleta Layers (straturi) apăsăm tastele Ctrl+V și iată, conținutul canalului albastru s-a copiat pe un alt strat.

Acum să amestecăm conținuturile stratului nou cu cel original, și anume cu modulul de efect general! Pentru acest lucru, meniul de efect general ce se deschide, trebuie setat de la Normal la Luminosity și astfel se redobândesc culorile, ce-i drept puțin altfel. Fața a devenit puțin mai închisă la culoare, dar împreună cu aceasta, și restul culorilor s-au modificat. Culorile albastre devin mai pale, cele verzi devin mai închise, iar cele galbene se înnegresc.


Ten „ars de soare” în Photoshop

4. De ce nu avem nevoie
Nu este necesar să modificăm toate culorile, s-a dorit să se închidă la culoare doar pielea umană. Se setează la loc restul zonelor din imagine, la starea lor inițială! Pentru aceasta, cel mai simplu lucru este aplicarea unui strat mască.

Dintre instrumente alegem pensula, iar la opțiunile acesteia, se va seta ca și instrument de pictat, cel cu margini moi și de dimensiuni mari. La paleta Layers dăm click în partea de jos pe iconița Add Layer Mask (adăugarea unui strat mască), iar pe cel de al doilea strat vom obține o mască marcată cu alb. Acum putem picta pe aceasta. Pe imaginea de sus recolorăm părțile marcate cu roșu din imagine, adică toate zonele în afară de piele. Acestea sunt marcate cu roșu doar de către noi, în practică, nu se va vedea la fel. Pe marcajul stratului mască se pot urmări zonele recolorate, care aici apar cu negru, respectiv se poate vedea și în imagine, că în urma pensulei, zonele revopsite revin la starea lor inițială.Ten „ars de soare” în Photoshop

5. Întărire contrast!
Acest pas să-l folosim doar în cazul în care considerăm că fața nu este suficient de închisă la culoare, altfel sărim peste acest pas!

Putem întări bronzul feței, și anume prin comanda Image/Adjustments/Levels (Imagine/Corecții/Nivele). În fereastra care apare, tragem spre dreapta cursorul, triunghiul gri al tonurilor medii, iar triunghiul din dreapta spre stânga. Cel de al doilea va restabili puțin zonele deschise la culoare, iar prin aceasta și contrastul. Fața se va închide la culoare și prin împingerea spre stânga a triunghiului din dreapta de la Output Levels.

Valorile de mai sus pot fi realizate cu succes, doar în cazul acestui exemplu. La imaginile noastre folosim setări individuale. Facem încercări cu cele trei comenzi până ce vom găsi proporțiile corespunzătoare!Ten „ars de soare” în Photoshop

6. Piele arămie
Diferența este evidentă față de starea de originală. Să fim atenți la faptul că această metodă nu va avea efect benefic pentru vanitatea subiectului fotografiei, deoarece îmbătrânește foarte mult fața, adâncește chiar și ridurile mici, respectiv evidențiază și micile defecte,contrastează pistruii. Însă cu ajutorul acesteia, fața va primi mult mai mult caracter. Va întări mimica, emoțiile ce sunt surprinse pe față, le vom face mai profunde pentru observatori.

Articole Photoshop asemănătoare

Netezirea pielii faciale în Photoshop
Dacă crema antirid nu folosește, rămâne Photoshopul.
Smoothing out faces II in Photoshop (digiretus.com)
Not really smoothing out but making freckles vanish.

Smoothing out faces III in Photoshop (digiretus.com)
You cannot make the skin of a politician less thick but you can smooth it out at least.

Anti-wrinkle tips in Photoshop CS5 (digiretus.com)
In another article we emphasized wrinkles, now we are about to remove them.

Facial skin color in Photoshop (digiretus.com)
Down with paleness, lively is lovely!

High key effect in Photoshop (digiretus.com)
Hikey, baby!

High key effect II. in Photoshop (digiretus.com)
Over-exposure, an effect reminiscent of graphics. Go for it!

Gaze enhancement in Photoshop (digiretus.com)
Sharing the secret of piercing Photoshop looks.

Face shaping in Photoshop (digiretus.com)
Painless plastic surgery

Mai multe articole Photoshop

 

 

 

Impressum|Médiaajánlat

©nEtural webdesign 2005.
Toate drepturile de autor și orice alte drepturi de proprietate intelectuală din toate textele, imaginile sau alte materiale de pe acest website sunt proprietatea proprietarului aceste pagine. Nu este permisă reproducerea niciunei părți a acestui website fără consimtământul proprietarului.