Actualități | Articole | Linkuri |   Digiretus.huDigiretus.com| RSS
Idee pentru PS|2015.10.25.
Photoshop Video|2015.08.16.
Idee pentru PS|2015.08.09.
Idee pentru PS|2015.07.09.
Photoshop Video|2015.03.28.

Efectul combinat al culorilor II. în Photoshop

nivel: ușor


Următorul nostru exemplu, arată că ”și iarna se coc fructele”.


Desaturare de contururi (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să facem să dispară consecințele unui contrast exagerat în Photoshop


Ten „ars de soare” în Photoshop

nivel: avansat


Abonament software la solar.


O fotografie color decolorată în Photoshop

nivel: ușor


Vom îmbătrâni cu decenii o imagine color.


Culori film (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să redăm culoarea filmelor negativ în Photoshop

 
 
 
 
 
Căutare pe paginăACDSEE|2007.02.08.

Întocmirea galeriei foto ACDSee pe web

 


Ne sperie cumva întocmirea propriei noastre galerii pe web?! Dar este așa de simplu!


 
   

Idee pentru PS: Corectare perspectivă II. în Photoshop

Versiunea: Adobe Photoshop 7.0, CS, CS2, CS3, CS4, CS5, CS6


nivel: ușor

În special la fotografiile clădirilor, poate fi deranjantă distorsiunea de perspectivă, ce se observă îndeosebi în cazul obiectivelor cu unghi vizual larg. Însă acest fenomen, nu vrem nicidecum să-l apreciem ca un defect. În anumite cazuri, oferă efecte vizuale unice imaginii, completează mesajul fotografiei. În alte cazuri este deranjant. În scrierile noastre anterioare, am amintit deja despre comanda de meniu Photoshop Perspective, iar acum vom prezenta o metodă ușor diferită. De această dată, șirul de operațiuni este asemănător, dar vom studia îndeaproape această comandă. La finele pașilor o vom combina cu un alt instrument util, cu utilizarea lui Crop Tool, prin intermediul căruia vom putea definitiva fotografia.

Versiune printare

Corectare perspectivă II. în Photoshop


1. Deschideți fotografia!
Ei bine, aceasta este puțin înclinată. Putem să observăm ușor înclinația spre dreapta a turnului, care se datorează și poziției înclinate a aparatului, pe lângă unghiul vizual coborât.

 


2. "Linia directoare"
Pentru a obține un punct de referință corespunzător, pentru a afla care este linia dreaptă, trebuie să vă activați temporar "linia directoare" cu comanda de meniu View/Show/Grid. Rezultatul va fi o grilă de pătrățele, la care se va putea ajusta mai târziu, foarte ușor, nivelul corecției. "grid"-ul (grilajul) poate fi afișat și ascuns și cu combinația de taste Ctrl+Shift+2.
3. Înainte de...
...a începe corecția. Selectați întreaga fotografie, deoarece doar în acest mod va fi activă comanda de corecție. Acest lucru poate fi efectuat cel mai simplu cu tastele Ctrl+A.

Comanda de meniu a corecției de perspectivă o găsiți la punctul de meniu. Edit/Transform/Perspective.

 

4. Să stea pereții!
Ca și efect al comenzii vom obține un cadru în jurul fotografiei, cu opt puncte de prindere, în colțuri și pe meridiane. Cu ajutorul celor din urmă - acestea fiind marcate cu săgeți albastre - se poate distorsiona imaginea sub formă de trapez. Marginile rămân paralele, indiferent de punctul de prindere folosit. Acest lucru este ilustrat și de către figura mică din cadrul albastru.

Cu punctele de prindere din colț, marcate cu săgeți roșii se poate corecta înclinația. Prin tragerea oricărui punct, se va deschide, sau se va închide în egală măsură și partea opusă. Acest lucru poate fi văzut și în figura din cadrul roșu.
În imaginea noastră, cu punctul de prindere meridian de sus, am aliniat spre stânga, apoi, cu punctul de prindere din colțul dreapta-sus, am ajustat înclinația spre spate.

Cu tastele Ctrl+Shift+2 puteți să ascundeți grila de pătrățele, deoarece nu vom mai avea nevoie de aceasta în continuare!

 

5.Ultimele retușuri
Trebuie să decupăm părțile care nu mai sunt necesare. Pentru acest lucru, ne oferă o soluție simplă instrumentul Crop (decupare). Aveți grijă ca în fereastra de opțiuni a comenzii Crop, să nu fie definite valorile de lățime și de lungime, apoi se selectează partea fotografiei ce urmează să fie utilizată. Se pot modifica dimensiunile decupajului, cu punctele de prindere, asemănătoare cu cele de mai sus, operațiunea fiind finalizată prin apăsarea tastei Enter.

Articole Photoshop asemănătoare

Corectarea perspectivei în Photoshop
Ce trebuie să facem, dacă clădirile se inclină pe fotografiile noastre? Citeste articolul următor – acest lucru nu va fi o problemă.
Perspective correction III in Photoshop (digiretus.com)
"Drunken" buildings again!

Mai multe articole Photoshop

 

 

 

Impressum|Médiaajánlat

©nEtural webdesign 2005.
Toate drepturile de autor și orice alte drepturi de proprietate intelectuală din toate textele, imaginile sau alte materiale de pe acest website sunt proprietatea proprietarului aceste pagine. Nu este permisă reproducerea niciunei părți a acestui website fără consimtământul proprietarului.