Actualități | Articole | Linkuri |   Digiretus.huDigiretus.com| RSS
Idee pentru PS|2015.10.25.
Photoshop Video|2015.08.16.
Idee pentru PS|2015.08.09.
Idee pentru PS|2015.07.09.
Photoshop Video|2015.03.28.

Efectul combinat al culorilor II. în Photoshop

nivel: ușor


Următorul nostru exemplu, arată că ”și iarna se coc fructele”.


Desaturare de contururi (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să facem să dispară consecințele unui contrast exagerat în Photoshop


Ten „ars de soare” în Photoshop

nivel: avansat


Abonament software la solar.


O fotografie color decolorată în Photoshop

nivel: ușor


Vom îmbătrâni cu decenii o imagine color.


Culori film (Photoshop Video)

nivel: avansat


Cum să redăm culoarea filmelor negativ în Photoshop

 
 
 
 
 
Căutare pe paginăPhotoshop Video|2014.06.17.

Saturația culorilor (Photoshop Video)

nivel: ușor


Cum se poate modifica saturația imaginii


 
   

Free Software gratuite : Noiseware Community Edition

Version:


Versiune printare

Photoshop, Elements, ACDSee - Idei în retușarea fotografiilor digitale - Digiretus.ro -Noiseware Community Edition


 

Noiseware
Community Edition


În zilelele noastre există softver gratuit aproape pentru orice domeniu a editării fotografiilor. Chiar dacă o simplă operațiune de editare, cum ar fii redimensionarea unor fotografii sau una mai complicată de convertare RAW sau filtrarea de zgomot este obiectivul, mulți producători oferă pe lîngă versiunile mai avansate și variante freeware. În domeniul filtrării de zgomot un reprezentant mai puțin cunoscut, dar cu calități excepționale este familia de produse Noiseware.

Pentru utilizatorul adâncit în fotografia digitală sigur este cunoscut termenul"zgomot pe fotografie". Bineînțeles nu este vorba de un zgomot jenant pentru ureche, mai mult despre un fenomen care deranjează ochii. Pentru diminuarea zgomotului există mai multe soluții. Pe lângă operațiunile de diminuarea a zgomotului în aparate, cel mai ușor este rularea unui softver de filtrare a zgomotului pe calculatorul nostru. Dintre aplicațiile devenite populare delungul anilor, sau ridicat niște nume cum ar fii NeatImage sau Noise Ninga. Pe podiumul imaginar însă au loc și detronatori, ca Noiseware.

Freeware - Noiseware Community Edition - Picture01

Inițiatorul softverelor Noisewear, Imagenomic face actual trei tipuri: versiunile Professional, Standard și Community. Cel din urmă se poate descărca și utiliza gratuit, cu căteva restricții, dar cu aceeași eficacitate ca și versiunile mai avansate.

Noisewear diferențiează două tipuri de zgomote în fotografie, de luminozitate(Luminance) și de culoare(Color), care sunt cele mai frecvente tipuri de zgomote. Cele două componente sunt prezente pe fotografie de cele mai multe ori împreună. Pe fotografiile de mai jos problemele se pot vedea bine separate și împreună. Pe porțiunea din stânga pe o suprafață brună zgomotele de luminozitate și de culoare se pot vedea împreună, cum apar și pe fotografia originală. Pe porțiunea din mijloc, din aceeași fotografie numai zgomotul de luminozitate este evidențiat. Asemănător unei ploi de confetti conferă fotografiei un aspect granulos. Pe detaliile din porțiunea dreaptă se pot vedea pămătufurile diferite a zgomotului de culoare.

Freeware - Noiseware Community Edition - Picture02

Pornind softverul, cu fotografia încărcată, pe marginea din dreapta a ferestrei în porțiunea Noise Filter se pot vedea cele mai importante unelte de operare. Cel mai sus se află un meniu căzător cu denumirea Settings. Acesta conține câteva ajustări predefinite, se poate alege folosirea unei ajutări de bază în cazul unei fotografii de noapte, una de peisaj, portret, sau la granule de film, dar putem găsi potrivite și la zgomotele mai slabe sau mai puternice, aici se poate alege o reglare, și cu apăsarea butonului GO programul efectuează automat filtrarea zgomotului.

Freeware - Noiseware Community Edition - Picture03

Instrumentele de reglare mai serioase se află dedesubt. Din păcate în versiunea gratuită nu se pot folosi toate cursoarele ajustabile, degeaba apăsăm deci pe butonul More Controls, din multele unelte apărute nu putem folosi nici una. Cele 5 pe care-l putem folosi ne dă însă rezultate destul de frumoase, deci la utilizarea generală nu ne trebuie mai mult. Cu Noise Level Adjusment se poate regla în parte scara zgomotului de luminozitate și de culoare. Reglarea de bază este 0, în cazul unui zgomot de luminozitate sau/și de culoare mai mare este preferabil să ridicăm, în caz diferit să scadem. Dedesubt se află două cursoare, cu inscripție asemănătoare cu care se poate regla scara filtrării. Cu Luminance cel de luminozitate, iar cu Color cea de culoare. Valorea 0 aici indică deja starea de zgomot filtrat. Putem scădea sau ridica, după pofta inimii. Instrumentul de reglare aflat cel mai jos folosește la reglarea ulterioară a clarității. La filtrarea zgomotului deobicei softverul șterge detaliile cel mai fine, ușor poate deveni asemănătoare cu o pictură. Cu ajustarea clarității putem reda iluzia detaliilor.

Freeware - Noiseware Community Edition - Picture04

În practică este preferabil să alegem Default din reglările Settings, iar cu butonul GO să începem filtrarea. Avantajul softverului este faptul că, în comparație cu cei "mari", lucrează mult mai repede, deci putem primi în scurt timp o fotografie filtrată prealabil. Merită să rectificăm regalările după aceasta. Dacă filtrarea a șters detaliile prea mult, făcând fotografia pătoasă, este bine să luăm înapoi cu cursorul de la Luminance din secțiunea Noise Level Adjustment. Dacă rămâne deranjantă proporția zgomotului, tot de aici se reglează în sus și în cazul culorilor prea șterse este indicat scăderea nivelului cursorului de la Color, pe când la petele de culoarecare nu dispar este preferabil o mică creștere. Nivelul celor două filtre de zgomot putem regla le fel în zona Noise Surpression. Dacă deranjează fotografia prea sterilă, curată, se poate duce cursorul de la Luminance mai jos. Putem primi un rezultat mai precis cu folosirea butonului Zoom In la meniul din dreapta. Cu o parte caracteristică a fotografiei mărite, putem controla mai bine efectele filtrării. Mărirea se poate aduce la 400% și este indicat în cele mai multe ocazii să ridicăm măcar la 200%, ca să se vadă procesul mai bine. Fotografiile se pot salva cu Save As, în versiunea gratuită numai în format JPEG.

Freeware - Noiseware Community Edition - Picture05

Numai știri bune la sfîrșit. In ciuda gratuității locul lui Noiseware Community Edition este într-e cei mai mari. Este vorba de cel mai rapid softver de filtrare de zgomot pe pista actuală. Chiar dacă unele funcții sunt limitate, cele mai importante reglări se pot face și așa. Scara filtrării este eficientă, cu puține ștersături. Pentru fotografi maniaci de calitate și în criză de timp este indispensabil, pentru ceilalți obligatoriu.

Noiseware Community Edition se poate descărca de aici.
http://www.imagenomic.com/

 

 

 

Impressum|Médiaajánlat

©nEtural webdesign 2005.
Toate drepturile de autor și orice alte drepturi de proprietate intelectuală din toate textele, imaginile sau alte materiale de pe acest website sunt proprietatea proprietarului aceste pagine. Nu este permisă reproducerea niciunei părți a acestui website fără consimtământul proprietarului.